214. 2019 Atargatis, Sauvignon Blanc, Muscat, Viognier, Bekaa Valley, Lebanon. Barka hvidvin er en klar og lys vin, den har en afbalanceret syre, der er kendt for sin delikatesse og sin uovertrufne friskhed, en skøn blomsteraroma der udvikler sig på frugtaroma.
kr 350 / 69,-
215. 2021 Paul Barn , Riesling, Rheinhessen, Tyskland Landskabets bløde bakker og floden Rhinen er med til at beskytte dette sydlige vinområde, der også anses for at være Tysklands pionerområde indenfor økologisk og biodynamisk vindyrkning.

Paul Barn er lavet på 100 % Riesling druer, de høstes ca. 2 uger efter at de er modnet, her gennemgår de en alkoholisk gæring under kontrollerede temperaturer, hvorefter vinen filtreres og kommer på flaske.

Paul Barn er en hvidvin der med sin flotte gule farve byder på en diskret buket af mineralske noter og en frisk citrus aromaer. En elegant vin med en fin harmoni imellem syre og sødme.

kr 350 / 69,-
216. 2021 Cantamessa, Chardonnay, Costigliole d`Asti (Piemonte) DOC Italien Cantamessa er en skøn familie drevet vingård, Vingården har været i familiens besiddelse siden 1870 og har siden 2020 været 100% økologisk certificeret.

Piemonte Chardonnay er en sprød og frisk hvidvin der er udvundet fra Chardonnay druen på min. 10 år gamle vinstokke. Jordbunden er ler og limestone og macerationen forløb i 4 dage ved lave temperatur, – helt ned til 15 C. Efterfølgende ender man med dette smukke eksemplar af en velbalanceret og yndefuld Piemonte Chardonnay!

kr 360 / 72,-
217. 2023 Mottura, Fiano, Salento, Italien Motturas vinportefølje kan ideelt opdeles i 3 linjer: Mottura Espalier vinmarker som er 10/15 år gamle, her høster man mekanisk. Villa Mottuea Trelllis vinmarker som er 15/20 år gamle, her høster man manuelt. Le Pitre og Stilio vinmarker er 60 år gamle, og jorden her er af rød og hvid jord, her høster man manuelt.
Fiano Salento er en hvidvin med en dyb strågul farve med grønne refleksioner når den hældes i glasset. Men sine aromatiske noter af vilde blomster, jasmin og eksotiske frugter, får du her en elegant vin.
kr 380 / 76,-
218. 2015 Haegi Riesling Cuvée Aurore, Riesling, Alsace, Frankrig Riesling Cuvée Aurore 2020 har fået sit navn AURORE fra Daniels ældste datter. Druerne høstes fra de stejle skråninger på Eichhoffen og er en stor klassiker! Vinstokkene er 14 år gamle og druerne er håndhøstet og kommes i 12 kg. små kasser, som herefter fragtes videre til vineriet i vogne med køl på. Mosten ligger på de døde gærceller på gamle store franske egetræsfade i 2 måneder.
kr 460 / 92,-
219. 2022 Grayson Cellars, Chardonnay, California, USA Vin mager Larry Levin, var med til at udforme vinen, og han er en af de mest erfarne vin mager i Napa Valley. Efter at have afslutte sin økologi grad på UC Davis brugte Larry 17 år på Dry Creek Vineyard hvor han over 18 årgange producerede mere end 15 sorter af vine. I dag styrer Larry sit team på den store Ranch Winery hvor vinene produceres.

For 20 år i træk har Grayson Cellers vundet ”Best Buy and Best Value” fra førende vin kritiker.

”CHARDONNAY” er en moden og frisk hvidvin, der er lavet på 100 % Chardonnay. Der har ligget på franske fade i 6 måneder og har noter af grønne æbler, fersken, abrikoser og vanilje.

kr 460 / 92,-
220. 2022 Leindl, Grüner Veltliner, Kamptal, Østrig Størstedelen af vinmarkerne ligger i den nordlige og køligere del af Kamptal – dalen, og således afspejler vinene regionernes terrier i det smukke Kamptal. På grund af det ændrede klima bliver disse senere modnende vinmarker mere og mere spændende. Især fordi man kan plukke druerne senere på efteråret og derved får man en vin med større elegance og køligere finesse. Fokusset er på de to varianter Grüner Veltliner og Riesling, og som speciale dyrkes der også Viognier.

Grüner Veltliner Langenlois er en klassiker, fra den berømte region Langenlois. Kombinationen af frugter og friskheden, skaber en behagelig fuldfed eftersmag i munden. Denne vin er godt afbalanceret, har en flot saftighed og dybde. Denne vin går fint til lette retter og fisk.

kr 420 / 84,-
221. 2021 Dampt Fréres, Chardonnay, Le Clos Du Château Tonnerre, A.O.C Bourgogne, Frankrig. Bourgogne Tonnerre Le Clos du Château er hvid bourgogne af 100% Chardonnay. Jordbunden er klassisk Limestone og Kimmerid lerbund, – hvor vinstokkene står rank i området Èpicier. Både den alkoholiske og malolaktisk fermenterings proces foregår i ståltanke, hvor vinen får lov til at stå med de døde gærceller i op til 10 måneder. Hermed udvindes både de mineralske og klassiske Bourgogne noter som vi kender god Bourgogne.
Som etiketten antyder, så ligger markerne med Chardonnay vinstokkene tæt på vingården – “le Clos du Château” og dyrkes efter de økologiske forskrifter, og regnes med at være i mål med “Det grønne øko-blad” på etiketten i 2024.
kr 699/ 139,-
222. 2019 Dampt Fréres, Chardonnay, 1 Cru - Côte de Léchet, A.O.C Bourgogne, Chablis, Frankrig. Bourgogne Tonnerre er et Gallo-romersk vinområde der har dyrket helt tilbage til 9.århundrede!

Chablis 1. Cru er en sprød og elegant hvidvin lavet af 100% Chardonnay, – hvorved de klassiske noter af grønne æbler, kvæde, hvid fersken og høj mineralitet frembringes som er velkendt fra området Milly. Jordbunden er klassisk Limestone og Kimmerid lerbund og både den alkoholske og malolaktiske fermenterings proces foregår i ståltanke. Hermed får vinen lov til at stå med de døde gærceller i op til 10 måneder.

1. Cru er næsthøjeste niveau i områdets klassifikation.

kr 999,-